Het jaar 2018 is tot dusver weer een jaar vol toptitels op gamegebied. Misschien zit je er bovenop, maar misschien ben je zelf nog op zoek naar de juiste game voor jou om de koude wintermaanden door te komen.

Daarom heeft DutchUFOconvention.nl de beste 5 games van 2018 op een rijtje gezet, in willekeurige volgorde. Koop je één van deze vijf games, dan zit je garant voor uren aan plezier.

Spider Man

Hoe vaak hebben we niet games gezien gebaseerd op een superheldenverhaal? Vaak, want we kunnen het niet meer bijhouden.

Helaas vallen de games vaak tegen en zijn het simpelweg melkkoeien voor de bedrijven achter de superhelden.

Gelukkig is dat niet het geval bij Spider Man, want de game is duidelijk één van de beste games van het jaar. In het spel wordt met name de balans tussen een flinke uitdaging en held met superkrachten gebundeld: je voelt je machtig, maar moet je ook goed concentreren om het spel uit te spelen: perfect!

Life is Strange 2

Life is Strange 2 is, zoals je waarschijnlijk al denkt, het vervolg op Life is Strange. Een opvallend spel met een sterke nadruk op de verhaalvertelling.

De lat lag hoog, maar Life is Strange 2 is weer een meesterwerk. Dit keer speel je in het verhaal rond een familiedrama, dat zich afspeelt net na het laatste debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump in de Verenigde Staten.

In vergelijking met de andere games in dit rijtje een vreemde eend in de bijt, maar zeker een aanrader.

F1 2018

Een sportgame in dit rijtje? Games als Madden, FIFA en F1 zijn altijd populair, maar zijn het meesterwerken?

Dit keer vinden wij van wel. F1 2018 heeft een reuzenstap gemaakt en is vele malen beter dan zijn voorgangers. Het realisme is hoog, de graphics zijn fenomenaal en de mogelijkheden eindeloos.

Wil je een keer beginnen met een racegame, dan is dit het juiste moment.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption werd gezien als één van de allerbeste games van de laatste jaren. De verwachtingen waren hoog gespannen en het tweede deel van de game is dan eindelijk uitgekomen.

Tot dusver zijn de reacties bijzonder goed: de game lijkt aan de hoge verwachtingen te voldoen.

Duik wederom in de wereld van het wilde westen in een enorme open wereld waar je ontzettend veel mogelijkheden hebt, terwijl je werkt aan de spannende verhaallijn van de game.

Monster Hunter: World

Monter Hunter: World is een game waar de meningen over verdeeld zijn. Er is een flinke hype rond het spel en met goede reden: de graphics zijn fenomenaal en de beesten waarop je jaag spreken tot de verbeelding.

Tegelijkertijd is er kritiek op de gameplay: deze zou niet soepel zijn en veel oefening nodig hebben.

Toch vinden wij de rest van het spel hier tegenop wegen. Bovendien is enige oefening niet erg bij een nieuwe game: je leert het snel genoeg.